anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Αφίσες

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη:

Χανιά

Έτος έκδοσης:

2012

Αρχείο

25η Μάρτη - Μπάτσοι και φασίστες επιτίθενται στους κοινωνικούς αγώνες
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη: Χανιά

Χρονολογία έκδοσης: 2012

Είδος: Αφίσες

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

ανέβηκε απο χρήστη: Liakos

Περιγραφή:

Αφίσα από την «ανοιχτή συνέλευση για τα γεγονότα της 25ης μάρτη», που καλεί στην πορεία ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, το ΣΑΒΒΑΤΟ 07/04/2012 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και κολλιέται στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης των Χανίων.

 

Απόσπασμα από το σχετικό κείμενο του καλέσματος:

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το πρωί της 25ης Μαρτίου στα Χανιά εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται στον κήπο για να παρέμβουν στην παρέλαση ενάντια στην υποβάθμιση και το ξεζούμισμα της ζωής μας. Μοιράζονται κείμενα, φωνάζονται συνθήματα και πετιούνται τρικάκια. Από νωρίς οι μπάτσοι έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από τους επίσημους με κάγκελα, ΜΑΤ και ασφαλίτες. Όταν οι διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτίθενται με χημικά και ξύλο και συλλαμβάνουν 3 άτομα. Την ίδια ώρα οι μπάτσοι φυλάνε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου οι φασίστες μοιράζουν τις εμετικές τους εφημερίδες, τραμπουκίζουν και απειλούν πλήθος περαστικών που είτε αρνούνται να τις πάρουν είτε τους βρίζουν.

Ακολουθεί πορεία 500 ατόμων προς το αστυνομικό μέγαρο που απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, ενώ αργά το απόγευμα κινείται προς δικαστήρια, όπου έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες. Στη διαδρομή ΜΑΤ και ασφαλίτες προκαλούν με προσωπικές απειλές και ασφυκτική πίεση τους αλληλέγγυους διαδηλωτές. Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι με ανυπόστατες κατηγορίες. Οι συγκεντρωμένοι (200 άτομα) αποχωρούν με πορεία προς το κέντρο για να διαλυθούν. Στο κάτω Κουμ-Καπί συναντούν 3-4 φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής Στέλιος Βλαμάκης (τσιράκι του αρχιχρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Σταύρου Καρεφυλλάκη), και αφού αντιλαμβάνεται ότι πίσω από την πορεία υπάρχουν μπάτσοι, απειλεί ότι θα “γεμίσει τρύπες” τους διαδηλωτές δείχνοντας όπλο που είχε στο μπουφάν του. Κομμάτι των διαδηλωτών στην κεφαλή της πορείας, μη ανεχόμενο την παρουσία και τις προκλήσεις των φασιστών, επιτίθεται στους χρυσαυγίτες. Ο Βλαμάκης αμέσως υποχωρεί, ενώ τα πρωτοπαλίκαρά του αρπάζουν αυτό που τους άξιζε. Την ίδια στιγμή ΜΑΤ και ασφαλίτες επιτίθενται στο πίσω μέρος ξυλοκοπώντας και διαλύοντας την πορεία. Έτσι, και ενώ ο κόσμος διαλυόταν, οι φασίστες επανέρχονται και μαζί με τους μπάτσους επιτίθενται σε όσους διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε στενό πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια οι ασφαλίτες προτρέπουν τους φασίστες να μπουν σε καφετέρεια για να μην φαίνονται. Τελικά οι μπάτσοι προσαγάγουν συνολικά 62 διαδηλωτές (μεταξύ τους και κόσμο ο οποίος απλώς διαμαρτυρήθηκε για την καταστολή).

Μέσα στο μπατσομέγαρο ασφαλίτες βρίζουν με χυδαία σεξιστικά σχόλια, τραμπουκίζουν και απειλούν τους προσαχθέντες, ενώ κάνουν συνεχώς καψόνια, μέχρι και ζητούν σε άτομο να ψάλλει το πάτερ ημών. Ένας από αυτούς φορά προκλητικά καπέλο με σύμβολο που χρησιμοπούν κατά κόρον οι φασίστες. Παράλληλα, και ενώ οι μπάτσοι έχουν “προσαγάγει” δύο φασιστοειδή (προφανώς για το τυπικό και για να τους συμβουλέψουν να είναι πιο “διακριτικοί”), ο Βλαμάκης -που δεν είχε προσαχθεί- μπαίνει ελευθέρα από την πίσω πόρτα στο μπατσομέγαρο και γυρνοβολάει ανενόχλητος συζητώντας φιλικά με τους μπάτσους. Τελικά όλοι οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες και ενώνονται με 100 και πλέον αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το τμήμα.

Αλλά η περίπτωση στα Χανιά δεν εντάσσεται μόνο στη συνολική κατασταλτική επιχείρηση της ίδιας μέρας στον ελλαδικό χώρο (σύλληψη 2 αγωνιστών στο Ηράκλειο που απλά καθόντουσαν σε καφέ της πόλης, σύλληψη 27 αγωνιστων στη Βέροια και εισβολή μπάτσων στο αυτόνομο στέκι Barruti, αστυνομοκρατία και προσαγωγές αλλού), αλλά είναι μέρος της συνολικότερης κατασταλτικής πολιτικής.

[...]

Tags:

αντιεθνικισμός, αντιφασισμός, κρατική καταστολή

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr