anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Αλληλεγγύη στους Θ.Γκινάλα - Θ.Φουρλή
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Χρονολογία έκδοσης: 2004

Είδος: Αφίσες

ανέβηκε απο χρήστη: Liakos

Περιγραφή:

Αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους Θωμά Φουρλή και Θοδωρή Γκινάλα.

 

Μικρό ιστορικό:

6 Mαρτίου 2001: Πεθαίνει ο 3χρονος Π. Bασιλέλλης σε νοσοκομείο του εξωτερικού επειδή η εθνική τράπεζα, επικαλούμενη ένα νόμο του 1931, αρνήθηκε να αποδεσμεύσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μέσω εράνου για τη χρηματοδότηση της εγχείρησής του.

8 Μάρτη 2001: Τοποθετούνται γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, σε γραφεία της Επιθεώρησης Υγείας και Πρόνοιας και στα γραφεία του Star Channel στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με φυλλάδια που αφέθηκαν στα σημεία των επιθέσεων, αυτές στρέφονταν ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς για τις ευθύνες τους στο θάνατο του 3χρονου Παναγιώτη Βασιλέλλη από τη Mυτιλήνη που έπασχε από λευχαιμία. Επίσης αφήνονται τρικάκια:

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΣΕ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΣΑΣ
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ


9 Μάρτη 2001: Συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Θωμάς Φουρλής και Θοδωρής Γκινάλας και οδηγούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τους εμπρησμούς, με μόνο "στοιχείο" τη μαρτυρία δύο μπάτσων ότι τους είχαν δει στην οδό Μητροπόλεως λίγη ώρα πριν. Οι κατηγορούμενοι αναρχικοί την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε ένα καφενείο με μαρτυρίες 8 ατόμων της παρέας, του σερβιτόρου και του ιδιοκτήτη. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είχε δει τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση στο Star Channel δεν τα αναγνωρίζει στα πρόσωπα των δύο αναρχικών. Από αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων δεν προκύπτει κανένα στοιχείο. Και οι δύο αρνούνται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι διώκονται για πολιτικούς λόγους. Eκείνη την περίοδο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη απεργία στο χώρο εργασίας τους -την εταιρεία κούριερ "Φτερωτός Eρμής" του γνωστού καθάρματος Λαμπράκη, από την οποία είχαν απολυθεί για το στήσιμο μαζί με άλλους συντρόφους και εργαζόμενους ανεξάρτητου σωματείου- καθώς και οι κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες, τότε, με προώθηση κυρίως από συντρόφους είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Κατά τη διάρκεια της κράτησής των δύο στο τμήμα, λαμβάνεται βίαια, από αστυνομικούς, γενετικό υλικό (τρίχες με κολλώδη χτένα) για να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες.

13 Μάρτη 2001: Οι δύο αναρχικοί οδηγούνται στον ανακριτή για να απολογηθούν για τους τρεις εμπρησμούς στην Θεσσαλονίκη, όπου και αποφασίζεται η προφυλάκισή τους. Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί αναρχικοί για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

[περισσότερα & πηγή: Athens IMC]

Tags:

αφίσα αλληλεγγύης, διωκόμενοι αγωνιστές

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr