anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Απορρύθμιση ...στα γρανάζια της εξουσίας Νο0
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου (Αθήνα)

Πόλη: Αθήνα

Χρονολογία έκδοσης: 2010

Είδος: Περιοδικά | Σελίδες: 28

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [23.71]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

Περιγραφή:

Editorial

H απορρύθμιση είναι μια μπροσούρα που εκδίδεται από άτομα που συμμετέχουν στην συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού πολυτεχνείου. Το τεύχος 0 ειναι το πρώτο, και ειναι πιθανό να αποτελέσει την αρχη μιας άτακτης έκδοσης, η περιοδικότητα της οποίας θα διαμορφώνεται χαοτικά ανάλογα με τις συγκυρίες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες που θέλουμε να εκφράσουμε έντυπα. Τα κείμενα αυτά δεν είναι στο σύνολο τους αποτέλεσμα συνδιαμόρφωσης επομένως δεν εκφράζουν στην ολότητά τους κανέναν παρα μόνο τον συγγραφέα τους. Το δε βάρος τη επιλογής και της επεξεργασίας τους ανέλαβε η συνέλευση του ΑΣΠ με βάση την ομόφωνη απόφαση για το πνεύμα και τη φιλοσοφία που θα διαπνέει το έντυπο αυτό.

Το τεύχος αυτό είναι μια προσπάθεια ανάγνωσης της πραγματικότητας , ανάλυσης της, και ιχνηλάτησης των προθέσεων της κυριαρχίας. Για εμάς το νήμα της καταστολής ξετυλίγεται ενιαίο χωρίς καθετότητες και διαχωρισμούς όπως παρουσιάζεται από τους εξουσιαστές και συνδέουμε κάθε κρίκο που δέχεται επίθεση από την κρατική μηχανή επιλέγοντας να πούμε τη δική μας αλήθεια . Οι διώξεις , συλλήψεις, προφυλακίσεις, απαγωγές ατόμων , η βάφτιση ενός σπιτιού ως γιάφκα και η ποινικοποίηση πολιτικών και προσωπικών σχεσεων με αφετηρία την υπόθεση Χαλανδρίου δεν έιναι καθόλου ασύνδετες με την μπατσοκρατία στα εξάρχεια ή την εισβολη στο Ρεσάλτο. Είναι όλα μέρος μιας ενιαίας στρατηγικής από τα πάνω και εμείς δεν πρόκειται να απομονώσουμε κανέναν, βοηηθωντας στην ανάδειξη του εσωτερικού εχθρού. Μια απο τις αιχμες αυτης της στρατηγικης είναι και ο πειραματισμός του κράτους με τον τρομονόμο ως αναβαθμισμένο και ευέλικτο του όπλο.

Η μπροσούρα αυτή διακινείται χέρι με χέρι χωρίς αντίτιμο. Αντιστεκόμαστε στις εμπορευματικές σχέσεις και στη λογική που αξιολογει σε χρηματικές μονάδες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ιδέες μας και θα τα υποβίβαζε σε προιόν και αυτή τη σελίδα σε απλές οδηγίες χρήσης . Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε εφαρμόζοντας σχέσεις σε ένα άλλο επίπεδο έξω από τα όποια προκατασκευασμένα μοτίβα.

Τα κείμενα και η αισθητική της αποτελουν προϊόν της δικής μας συνείδησης και αλήθειας μακριά από τους κυρίαρχους κανόνες φόρμας και περιεχομένου, απο ιδεολογήματα, ειδικούς και υποβολιμαία πρότυπα

Tags:

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr