anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Έντυπα Δρόμου

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη:

Χανιά

Έτος έκδοσης:

2012

Αρχείο

Εκτός ύλης τ.03
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Σαλταδόροι

Πόλη: Χανιά

Χρονολογία έκδοσης: 2012

Είδος: Έντυπα Δρόμου | Σελίδες: 16

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [3.75]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

ανέβηκε απο χρήστη: Liakos

Περιγραφή:

Το 3ο τεύχος του Εκτός Ύλης. Μοιράζεται, σε 2.800 αντίτυπα, σε σχολεία στα Χανιά. Τυπώθηκε στην τυπογραφική κολλεκτίβα Rotta στην Αθήνα.

Σε αυτό το τεύχος περιέχονται κείμενα για την αξιολόγηση και τον ανταγωνισμό, τις αστυνομικές σχολές και το ρόλο της αστυνομίας, τις δράσεις της κατειλημμένης αντιπεριφέρειας, το facebook και τους μετανάστες.

 

το Αντιtorial του 3ου τεύχους

Κρίση. Μία λέξη που ακούμε καθημερινά εδώ και 3 χρόνια. Μία λέξη που στο όνομα της θυσιάζονται κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, όταν οι κάθε λογής εξουσιαστές τα κλέβουν σε μια νύχτα, για τη διάσωση της οικονομίας λένε… Όμως η διάσωση της οικονομίας τους, πάει χέρι — χέρι με την υποτίμηση της ζωής μας.


Υποτίμηση. Μία λέξη που δεν την ακούμε τόσο συχνά, αλλά όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας τη νιώθουν στο πετσί τους, όλο και πιο έντονα. Αυτή αφορά την εργασία, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διατήρηση των κερδών και των συμφερόντων των αφεντικών εις βάρος μας.


Η υποτίμηση της ζωής μας αφορά όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και όρια δεν έχει. Οι εξουσιαστές όσο δε βρίσκουν αντιστάσεις, όσο δεν τους κόβουμε την όρεξη, τόσο μας εξαθλιώνουν. Εμείς οι από κάτω έχουμε επιλογές και βάσει αυτών θα κριθεί η ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων.


Μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι, να γονατίσουμε και να προσπαθήσουμε ο καθένας μόνος του να επιβιώσουμε, ελπίζοντας ότι εμείς θα τη γλυτώσουμε. Όμως, τότε, αγνοούμε ότι θα χρειαστεί να σκύψουμε πολύ, να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας, χωρίς καν να ξέρουμε αν θα τη γλυτώσουμε.


Μπορούμε να στραφούμε εναντίον του διπλανού μας ή μιας άλλης κοινωνικής ομάδας, χρεώνοντας της την κατάσταση και αποβάλλοντας την από την κοινωνία. Όμως, τότε, αγνοούμε ότι πολύ σύντομα θα έρθει και η σειρά μας, αν δεν έχει ήδη έρθει.


Μπορούμε να εναποθέσουμε το μέλλον μας στους διάφορους φωστήρες, πολιτικούς ή ηγετίσκους .Όμως τότε αγνοούμε ότι μέχρι σήμερα αυτό γινόταν, και ποτέ τα πράγματα δε λειτούργησαν προς όφελος των δικών μας αναγκών. Μπορούμε να…., να…., να…


Από την άλλη μπορούμε να οργανώσουμε την κοινωνία, την παιδεία, την οικονομία, τις ζωές μας από τα κάτω, εμείς οι ίδιοι, με τις δικές μας δυνάμεις. Αρκεί να μην αγνοήσουμε ότι ο δρόμος για την ελευθερία είναι πύρινος και δύσκολος, ότι χρειάζεται συλλογικότητα και αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια και συνέπεια, αυτοοργάνωση και αγώνα.


Το 3ο τεύχος του Εκτός Ύλης μας βρίσκει μετά από δυναμικές πορείες και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Εδώ στα Χανιά, κεντρικά γεγονότα ήταν η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας, οι τριήμερες κινητοποιήσεις με την 48ωρη απεργία και τη δυναμική πορεία της Κυριακής 12/2, καθώς και οι μαθητικές καταλήψεις και πορείες. Η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας αποτέλεσε για 9 ημέρες ζωντανό κινηματικό κύτταρο στην πόλη. Οι διαδικασίες και οι δράσει της κατάληψης έδειξαν πως ένα ετερόκλητο πλήθος μπορεί να λειτουργήσει αυτοοργανωμένα και αμεσοδημοκρατικά. Η κατάληψη κατάφερε να συσπειρώσει ένα ευρύ φάσμα ατόμων διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων που ζυμώθηκαν γύρω από πλήθος ζητημάτων, αλλά και πραγματοποίησαν δράσεις , με αποκορύφωμα την πορεία της Παρασκευής 17/2.


Όλα αυτά διαψεύδουν όσους εμμένουν σε μια κινητοποίηση αποκλειστικά μέσα από επίσημους και μη φορείς, και θεωρούν ανίκανο τον κόσμο να αυτοοργανωθεί και να δράσει σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις όλων εκείνων των ημερών έδωσε χρώμα, διάθεση και δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων.

Tags:

εκπαίδευση, μετανάστες - πρόσφυγες

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr