anarxeio.gr

732

Καταχωρήσεις

σε: 

από:  και από:

Μπροσούρες

Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Φάμπρικα Υφανέτ

Πόλη:

Θεσσαλονίκη

Έτος έκδοσης:

2016

Αρχείο

Σορολόπ 01/ στις εθνικές φιέστες
content Image

Συγγραφέας:

συλλογικό-διάφοροι

Εκδότης:

Φάμπρικα Υφανέτ

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Χρονολογία έκδοσης: 2016

Είδος: Μπροσούρες | Σελίδες: 16

donwload icon Κατεβάστε σε μορφή PDF: [0]

publishers url icon Εξωτερικός Σύνδεσμος

ανέβηκε απο χρήστη: gong

Περιγραφή:

Σορολόπ στις εθνικιστικές φιέστες

Λέξη τούρκικης προέλευσης που δηλώνει την αδιαφορία και την τεμπελιά που νιώθουμε για όλα αυτά που μας ζητάνε να βλέπουμε, να ακούμε και να κάνουμε καθημερινά:

Απ’ τις καθημερινές μας διαδρομές προς τη δουλειά μέχρι το ξύπνημα για το σχολείο και τις σχολές μας· απ’ την πρωινή προσευχή μέχρι τις κυριακάτικες βόλτες για ψώνια· απ’ το θέαμα των ολυμπιακών αγώνων που έπαιζε όλο το καλοκαίρι στην τηλεόραση μέχρι τις ενθουσιώδεις κραυγές των γονιών μας για τα γαλανόλευκα μετάλλια· απ’ τα νέα στέκια καλλιτεχνών που πουλάνε εναλλακτισμό και  κυριαρχούν στον δημόσιο χώρο  μέχρι τα κηρύγματα του Άνθιμου εναντίον των ομοφυλόφιλων και των μεταναστριών·  απ’ τα πρόστιμα και τους τραμπουκισμούς των ελεγκτών του ΟΑΣΘ μέχρι τις σημαίες που ανεμίζουν στα μπαλκόνια· απ’ τα παράπονα των αφεντικών μας ότι δεν βγαίνουν μέχρι τις επικλήσεις για εθνική ενότητα.

Όλα αυτά (και άλλα τόσα) μας γεμίζουν με μια βαθιά απέχθεια. Μπροστά, λοιπόν, σε όλες αυτές τις επικλήσεις, τις παρατηρήσεις και τις ρατσιστικές κραυγές, επιλέγουμε να βρισκόμαστε μαζί με άλλες και άλλους, για να μην τις φάμε αμάσητες. Η συλλογικοποίησή μας προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την αδιαφορία και την οργή σε κινήσεις που πραγματικά θα μπορέσουν να αλλάξουν τόσο την καθημερινότητα μας όσο και το περιβάλλον γύρω μας.  Όσο συνεχίζουμε να συναντιόμαστε ενάντια σε αυτόν τον κόσμο τόσο μπορούμε να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε μια ζωή που να μην κυριαρχείται από εμπορεύματα.

Η Φάμπρικα Υφανετ είναι ένας χώρος που βρίσκεται κατειλημμένος εδώ και 12 χρόνια. Κατάληψη λοιπόν, γιατί δεν χωράμε να στεγάσουμε τις επιθυμίες μας μόνο εκεί που ζούμε και δουλεύουμε. Εδώ και 12 χρόνια, γιατί, παρά τις διαφωνίες μας, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μόνο χωρίς αποκλεισμούς μπορούμε να συναντιόμαστε. Μπορεί συχνά να μιλάμε περίεργα, ακατανόητα ή και αντιδραστικά, αλλά μόνο έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί να χτίζουμε μία εικόνα απ’ το μέλλον.

Το αν αυτό θα έρθει επαφίεται σε εμάς.

Γιατί, εν τέλει, το ότι θέλουμε όλο το φουρνάρικο δεν σημαίνει ότι απλά θέλουμε πολλά καρβέλια ψωμί.

Όπως το γεγονός ότι δεν αντέχουμε σε αυτόν τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι απλά θέλουμε να γίνει λίγο καλύτερος. Δεν μας φτάνει αυτό, πώς να το κάνουμε.

Και όποια κατάλαβε, κατάλαβε.

Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 21:00.

Έχουμε και μία βιβλιοθήκη που ανοίγει Τρίτη και Παρασκεύη 18:00 με 21:00, γιατί όσο ξενέρωτο και να είναι το διάβασμα, είναι καλύτερο όταν γίνεται από μας για μας.

Κατά τ’ άλλα, ό,τι δείτε στους τοίχους.

Οι υπόλοιποι και υπόλοιπες στο απαρχαιωμένο site μας: yfanet.net

(και άμα σας λέει ότι είναι ιός, μην χαμπαριάσετε, μας το έχει πει και μας πολλές φορές)

*

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δείξουμε με τον δικό μας τρόπο την απέχθειά μας και σε αυτή την εθνική επέτειο. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου διοργανώνουμε ένα live στον χώρο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ, στο οποίο δεν χωράει το εθνικό πρόσημο. Ταυτόχρονα, τυπώσαμε αυτό το έντυπο για να μιλήσουμε ξανά ενάντια στις παρελάσεις και στις εθνικές φιέστες· για να μιλήσουμε για τη διεκδίκηση των αναγκών μας στα σχολεία, στις πλατείες και στις γειτονιές μας· στους χώρους που ζούμε και προσπαθούμε να ανασαίνουμε.Εκεί και θα το μοιράσουμε χέρι με χέρι, χωρίς αντίτιμο, επειδή προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα όρια και τους αποκλεισμούς που το αντίτιμο θέτει διαμεσολαβώντας τη συνάντηση και τις σχέσεις μας.

Γιατί, μόνο αν συναντηθούμε, μπορούμε να ζήσουμε και να ανασάνουμε πραγματικά.

Tags:

αντιεθνικισμός

Σχόλια του uploader:

anarxeio.gr
  • Το αναρχείο δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τα μέλη της Διαχειριστικής Ομάδας του black-tracker.gr. Στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων, στη Σ.Ο. του περιοδικού Blackout

Για επικοινωνία με το anarxeio στείλτε e-mail στο info {at} black-tracker.gr